Hüsker Dü Database
Magazine articles & interviews

Metro Holland, 04 Jun 2008

The Dutch edition of the subway-seat newspaper Metro featured this Bob Mould interview by way of preview to his full-band show the following night (05 Jun 2008) at Amsterdam's Melkweg. Text transcription follows image. Clipping courtesy of Martin van Rappard.
Alles meegemaakt
Bob Mould over zijn nieuwe album District Line

Interview met Amerikaanse muzikant Bob Mould.

Bob Mould is niets minder dan een indiegrootheid. Met zijn band Hüsker Dü was hij van begin jaren tachtig toonaangevend in de hardcorepunkscene en plaveide hij later met een wat toegankelijker geluid het pad voor bands als Nirvana en de Pixies. Met Sugar leverde hij in de jaren negentig klassiek geworden albums af als Copper Blue en Beaster. Morgenavond staat hij gevoon als Bob Mould in de Amsterdamse Melkweg.
    Deze maand verscheen District Line, een gitaarplaat die bij vlagen doet denken aan het eerder genoemde standaardwerk Copper Blue van Sugar. Een van de mooiste liedjes op het nieuw album is ongetwijfeld 'Again and Again'. "Dat nummer gaat over een relatie die stuk loopt", zegt Mould. "Over twee mensen die niet meer van elkaar weten wat ze nodig hebben. De teksten op District Line zijn wat minder persoonlijk dan mijn vroegere teksten. Maar ik voel hetzelfde, want ik heb het allemaal meegemaakt."
    Op District Line staat ook het nummer Walls In Time, dat eigenlijk dedoeld was voor Mould's solodebuut Workbook van — hou je vast — twintig jaar geleden. "Ik vond destijds dat het nummer niet echt op Workbook paste, dus ik heb het op de plank gelegd. Toen ik in principe klaar was met District Line, moest ik er opeens aan denken. Het blijkt heel goed bij de sfeer van de plaat te passen en we hebben er de afsluiter van gemaakt."
    Bob Mould maakt in de Verenigde Staten tegenwoordig ook furore als dj. Zijn Blowoff-feesten zijn immiddels im begrip. "Ik draai van alles: lo-fi, dance, rock, house, noem maar op", zegt Mould. "Ik ben begonnen met een maandelijks feest in mijn woonplaats Washington D.C. en tegenwoordig draai ik ook in New York en binnebkort komen Philadelphia en Chicago er bij. Het gaat lekker. Vorige week heb ik nog in Parijs gedraaid. Aan het begin van de avond een rockshow en daarna dansen in een club. Ideaal."

Bob Mould Band, donderdag 5 juni in de Melkweg, aanvang 21.00 uur.

MARIO WISSE
mario.wisse@metronieuws.nl

Back to Hüsker Dü magazine articles page
Back to Hüsker Dü database main page